RRB (Railway) asked Questions in latest exam paper on-line 7 April 2016

RRB (Railway) asked  Questions in latest exam paper on-line   7 April 2016

Q1. Author of the Novel (A Brief History of Seven Killings) is ?

उपन्यास के लेखक “सात हत्याओं का संक्षिप्त इतिहास ”

Ans :  Marlon James (मार्लोन जेम्स)

Q2. Which one is fastest memory? (Computer related Question )

Ans. Cache

Q4. Yogeshwar Dutt is from which field ? (Sports related Question )

योगेश्वर दत्त है जो क्षेत्र से

Ans. Wrestler पहलवान

Q5. Mountain Railways of India?

भारत की पर्वतीय रेल ?

Ans. Kashmir Railway (कश्मीर रेलवे)

Q6  Smap satellite launched by

Ans. Nasa

Q7 भारतीय रेलवे की प्रथम महिला रेल इंजिन ड्राइवर कौन हैं?

Ans . मुमताज काथावाला

Q8. Who is BCCI president (कौन बीसीसीआई अध्यक्ष है)

Ans: Shashank Manohar

Q9  Man Booker Prize 2015 ? मैन बुकर पुरस्कार 2015 ?

Ans: Marlon James

Q10. Father of White Revolution in India ? भारत में श्वेत क्रांति के जनक

Ans: V.Kurien

Q 11.‘Land of the morning Clam’ refers to? ‘ सुबह क्लैम की भूमि’ को दर्शाता है ?

Ans: Korea

Q12. Evergreen forests are found in? सदाबहार जंगलों में पाए जाते हैं

Ans: Equatorial regions  इक्वेटोरियल क्षेत्रों

 

 

 

share onShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
Daily Update for GK bank SSC SBI RRB IBPS po clerk and SO SSC CGL
online gk shriram