Reasoning Questions Coded Inequalities 29-06-2016

Reasoning Questions: Coded Inequalities

Hi Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section in www.shriramedu.com. Here we are making question test in coded Inequalities, which is basic for all the focused exams. We have incorporated Some inquiries that are over and over asked in bank exams !!

Bank PO Level Questions :-

1.In which of these expressions ‘S > V’ be certainly false?

A. S>P≥Q=G≥R>V

B. P<A≤S≤T;V≥O>T

C. V≤A≤L=R<S

D. S>C>=F≤H; V<F

E. S>T=O≥P; V<J=P

Answer and Explanation

Answer – B. P<A≤S≤T;V≥O>T

2.Which of the accompanying images ought to be put in the clear spaces respectively(in the same request from left to right) keeping in mind the end goal to finish the given expression in such a way, to the point that both “D>S” and in addition “E≤B” unquestionably remains constant? B _ A _ S _ E _ D

A. >, ≥, <, =

B. >, >, ≥, <

C. ≥, ≥, ≥,≤

D. ≥, =, ≥,<

E. Other than those given as choices

Answer and Explanation

Answer – D. ≥, =, ≥,<

3.In Which of the accompanying expressions does the expression “L=T” to remain constant?

A. K ≥ L ≤ R = P < S ≤ T

B. U ≥ T ≥ M = F ≤ A ≥ L

C. L ≥ C > Q ≥ B = N ≤ T

D. G ≥ L = A < B ≤ S ≤ T

E. T ≥ E = G ≥ W = Y ≥ L

Answer and Explanation

Answer – E. T ≥ E = G ≥ W = Y ≥ L

4.Which of the accompanying expressions is valid if the expression P<T<=Q>S>M>=W is unquestionably valid?

A. W ≤ P

B. S < P

C. M > P

D. W < Q

E. T ≤ M

Answer and Explanation

Answer – D. W < Q

5.Statements: Y ≤ K < D = S; D < V < O; G ≥ D < Q

Conclusions: i. G > V, ii. Y < Q

A.Only I is valid

B.Only II is valid

C.Either I or II genuine

D.Neither I nor II is valid

E.Both I and II are valid

Answer and Explanation

Answer – B.Only II is valid

6.Statements: D<L≤F=N; L = A Conclusions: i. N>D, ii. A≤F

A.Only I is valid

B.Only II is valid

C.Either I or II genuine

D.Neither I nor II is valid

E.Both I and II are valid

Answer and Explanation

Answer – E.Both I and II are valid

7.Statements: B>Z=R≥M<J≤H; J>P; K<Z

Conclusions: i. H<P, ii. B<M

A.Only I is valid

B.Only II is valid

C.Either I or II genuine

D.Neither I nor II is valid

E.Both I and II are valid

Answer and Explanation

Answer – A.Only I is valid

8.Statements: F≥I≥S>C≤A≤L

Conclusions: i. F>A, ii. I≤L

A.Only I is valid

B.Only II is valid

C.Either I or II genuine

D.Neither I nor II is valid

E.Both I and II are valid

Answer and Explanation

Answer – D.Neither I nor II is valid

9.Statements: B<L≤A = M≥E; Q≥M<O; D≥L

Conclusions: L≤E, B<Q

A.Only I is valid

B.Only II is valid

C.Either I or II genuine

D.Neither I nor II is valid

E.Both I and II are valid

Answer and Explanation

Answer – B.Only II is valid

10.Statements: B<L≤A = M≥E; Q≥M<O; D≥L

Conclusions: Q≥D, E<O

A.Only I is valid

B.Only II is valid

C.Either I or II genuine

D.Neither I nor II is valid

E.Both I and II are valid

Answer and Explanation

Answer – B.Only II is valid

Click here for Reasoning Quiz

Click here for Maths Quiz

Click here for SBI PO Study material

Click here for maths study material

Click here for more English Study material

Click here for General knowledge

Click here for Reasoning Study material

Click here for Computer Science

share onShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
Daily Update for GK bank SSC SBI RRB IBPS po clerk and SO SSC CGL
online gk shriram