First In India

★★★★Important Questions ★★★★

》1. First Deputy Chairman of PlanningCommission ?

Ans:Guljhari Lal Nanda

》2. First Law Minister of Independent India ?

Ans:Dr.B.R.Ambedkar

》3. First Indian State to be formed on linguistic basis after the independence?

Ans:Andra Pradesh

》4. First Indian to enter into Civil Services?

Ans:Satyendranath Tagore

》5. First Chief Election commissioner of India ?

Ans:Sukumar Sen

6. First Opposition leader of Indian Parliament ?

Ans:Dr.Ram Subhag Singh

》7. First CAG of India?

Ans:Narahari Rao

》8. First Vice Chairman of Rajya Sabha ?

Ans: S.V. Krishnan Moorthi Rao

》9. First Acting President of India ?

Ans: V.V.Giri

》10. First Railway Minister of India ?

Ans: Lal Bahadur Shastri.

share onShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
online gk shriram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Single post